Eindejaarstips voor ondernemers

10-11-2016

Het einde van het jaar nadert, daarom is het zinvol nu gebruik te maken van diverse fiscale mogelijkheden. Lees hierna enkele eindejaarstips voor u als ondernemer. 

Urenadministratie bijwerken 

Wilt u in aanmerking komen voor een zelfstandigenaftrek, startersaftrek enzovoort? Werk dan vóór 31 december 2016 uw urenadministratie bij. In principe moet u uitkomen op minstens 1225 uur per jaar. Zwangere (of inmiddels bevallen) onderneemsters en arbeidsongeschikte starters hoeven minder uren te maken. 

Willekeurig afschrijven 

Als 2016 het laatste jaar is waarin u recht heeft op de startersaftrek, dan is dit tevens het laatste jaar waarin u investeringen kunt doen waarop u willekeurig mag afschrijven. Was u al van plan om nog te investeren, dan is het dus gunstig om dat dit jaar nog te doen (met een maximum van € 311.242). Het moet daarbij gaan om investeringen die ook in aanmerking zouden komen voor kleinschaligheidsaftrek.  

Investeringsaftrek veilig stellen 

Wilt u bepaalde bedrijfsmiddelen waarvoor u ooit investeringsaftrek hebt genoten weer verkopen, dan kan het gunstig zijn om de verkoop uit te stellen tot volgend jaar. Want: bij verkoop binnen vijf jaar na aanvraag van het kalenderjaar waarin de investering heeft plaatsgevonden, moet de aftrek weer geheel of gedeeltelijk worden bijgeteld. Daarna niet meer.   

Herinvesteringsreserve benutten 

Ga na of u nog dit jaar bedrijfsmiddelen moet aanschaffen, om te voorkomen dat u uw herinvesteringsreserve verspeelt.

Meer informatie

Wilt u onze eindejaarsnieuwsbrief met álle tips voor ondernemers en particulieren op papier ontvangen? Laat uw postadres achter via  info@stolpkab.nl en wij sturen de nieuwsbrief zo spoedig mogelijk naar u op.

Producten & Diensten