Assistent accountant Jos: “Nog altijd met plezier naar mijn werk!”

22-07-2022

Jos Nonhof is één van onze assistent accountants. Waar houdt hij zich dagelijks mee bezig, wat vindt hij het leukst aan zijn werk en waarom kiest hij na bijna 25 jaar nog altijd voor Stolp+KAB? Je leest het in deze blog. 

Maak kennis met Jos

Jos: "Ik ben net 50 geworden en ik woon samen met mijn vrouw en kind in Den Haag. Hierdoor is mijn reistijd naar kantoor ook minimaal, ik werk namelijk in het kantoor in Voorburg. Een prachtig pand met alle ruimte. Inmiddels werk ik bijna 25 jaar bij Stolp+KAB en ga ik nog altijd met plezier naar mijn werk!" 

Blijven plakken

"Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat ik eigenlijk 'gewoon' wilde gaan werken. Ik ben toen bij een uitzendbureau begonnen en Stolp+KAB, destijds nog KAB, was mijn eerste opdracht. Dit beviel al vrij snel, ik ben sindsdien blijven plakken en nooit meer weggegaan. Dat zegt denk ik al genoeg."

Werkzaamheden van een assistent accountant

"Ik ging aan de slag met de boekhouding, rapporten en jaarrekeningen van klanten. Precies het werk wat ik wilde doen en dat doe ik nu nog steeds. Ook begeleid en ondersteun ik onze klanten met hun financiële administratie. Of het nu gaat om het opstellen van een kolommenbalans of hulp bij de aangifte-inkomstenbelasting." 

Klantcontact als favoriet

"Door deze werkzaamheden heb ik veel direct contact met onze klanten, wat mij erg aanspreekt. We bespreken de cijfers, ik geef tussentijds wat extra uitleg en ze weten mij altijd te vinden als ze mij nodig hebben. Ik vind het ook erg leuk om te zien hoe iemand het heeft gedaan in een jaar. De ene klant heeft soms wat meer moeite en anderen doen het juist hartstikke goed. Dat is leuk om te zien en te bespreken." 

"Binnen mijn werkzaamheden heb ik een hoge mate van zelfstandigheid en vrijheid. Er wordt vertrouwd in de mensen en in het werk dat gedaan wordt. Dat werkt heel fijn. Dus het zou zomaar kunnen dat ik hier nog wel tot mijn pensioen zit!"

Een gezellig en gemixt team

"Er is in de afgelopen 25 jaar wel veel veranderd. Met name in de manier van werken. Toen ik begon was de computer nog opkomend, inmiddels is alles digitaal. Daar ging ik vanaf het begin al wel in mee, maar het is toch fijn om in een gemixt team te werken. We hebben zowel wat oudere collega's, als collega's rond de 20 en 30 jaar. Dit is een leuke mix en het houdt je scherp!"

Thuis voelen tussen collega's

"Iedereen op kantoor is heel prettig met elkaar in de omgang. Ik vind het dan ook belangrijk dat je je goed en thuis voelt tussen je collega's. Stolp+KAB is geen gigantisch kantoor en daardoor een stuk informeler, dat vind ik juist heel prettig. De lijntjes zijn kort en we kennen elkaar."

Jos Nonhof
Jos Nonhof

Versterk ons team van assistent accountants!

Ben jij enthousiast geworden van Jos zijn verhaal? En wil jij ook zelfstandig werken in een informele, gezellige werkomgeving? Bekijk onze vacatures voor meer informatie of neem direct contact met ons op!

Producten & Diensten

Onze mensen