Afstuderen bij Stolp+KAB: Cynthia vertelt over haar onderzoek!

01-06-2023

Cynthia zit in haar laatste jaar van de studie Finance & Control op de Hogeschool van Amsterdam. Zij werkt bij ons aan haar afstudeerstage en -onderzoek. Wij spraken haar over haar studie, het onderzoek en haar ervaringen bij Stolp+KAB.

Cynthia

Van mbo naar Nyenrode

Cynthia: "Voordat ik begon aan Finance & Control heb ik de mbo-opleiding Bedrijfsadministratie gevolgd. Dat vond ik al heel interessant. Maar tijdens mijn stages kwam ik erachter dat ik het werk van mijn collega's boven mij nóg interessanter vond. Omdat ik toen nog niet wist of ik na mijn hbo nog wilde doorstuderen, heb ik toen voor Finance & Control gekozen. Dat is een stuk breder dan Accountancy. Maar nu heb ik wel de keuze gemaakt om door te studeren en en begin ik in september aan de masteropleiding tot registeraccountant aan de Nyenrode universiteit!"

Over het onderzoek

"In januari heeft Stolp+KAB een nieuw urensysteem geïmplementeerd. Dat is altijd even wennen, maar het was voor veel collega's ook niet helemaal duidelijk wat het doel was en wat er van elkaar verwacht werd. Het is mijn taak om de theorieën uit de literatuur te vergelijken met de situatie bij Stolp+KAB, aan de hand daarvan breng ik een advies uit over wat zij kunnen veranderen om dit proces te optimaliseren. Welke mogelijkheden biedt het systeem en wat willen of missen de medewerkers momenteel? Met dit advies scheppen we duidelijkheid en vergemakkelijken we het proces."

Laatste fase

"Ik heb zeven collega's over het systeem geinterviewd. Dit kost natuurlijk niet alleen mij maar ook henzelf veel tijd. Ondanks de al hoge werkdruk helpt iedereen graag mee, de medewerkers zijn allemaal erg enthousiast. Nu ben ik bezig met het uitwerken van de resultaten en het trekken van conclusies. Op basis daarvan ga ik mijn advies schrijven, maar ik weet al wel welke kant het opgaat. En de medewerkers die ik daar tot nu toe over gesproken heb, zijn daar ook blij mee!" 

Echt onderdeel van het team

Cynthia werkt in ons samenstelteam. "Petra heeft mij geholpen bij de opzet en probleemstelling van mijn onderzoek. Daarna kon ik zelf vrij aan de gang. Ik voel me geen stagiair, maar word echt opgenomen in het team. Zo mag ik bijvoorbeeld mee met uitjes en krijg ik ook de maandelijkse stoelmassage, als ik dat wil!"

"Er heerst een hele fijne bedrijfscultuur bij Stolp+KAB, de sfeer is heel gemoedelijk en dat vind ik heel belangrijk."

Wat vindt Cynthia het leukst?

"Ik heb veel vertrouwen in mijn afstudeeronderzoek. Ik word goed begeleid vanuit de opleiding en intern werkt iedereen erg goed en enthousiast mee. Dat is heel fijn! Iedereen wilt ook dat alles goed werkt en dat mijn adviezen gebruikt gaan worden. Daaraan merk je wel dat het echt speelt en dat je niet iets aan het maken bent wat daarna in de kast belandt, maar wat echt gebruikt gaat worden." 

Een tip voor andere afstudeerders

Wat is Cynthia haar tip voor een fijne afstudeerperiode? "Maak je plan van aanpak zo snel mogelijk zodat je duidelijk hebt wat je wilt doen. Dat is je basis voor je onderzoek, dan kun je daarna snel en goed aan de slag."

Bedankt, Cynthia! En succes met de laatste loodjes. 

Meer informatie

Wil jij meer weten over de stagemogelijkheden bij Stolp+KAB? Maak kennis met ons bedrijf op onze werken bij-website en neem contact met ons op voor meer informatie. 

Producten & Diensten