NEXT STEP Event 2019 Bedrijfsoverdracht

29-10-2019

Op dinsdag 15 oktober jl. organiseerde Stolp+KAB adviseurs en accountants voor de tweede keer het succesvolle NEXT STEP event. Gedurende deze middag werden klanten en relaties meegenomen in de complexe materie van bedrijfsoverdracht.

Directeur Marco van der Zwet van Stolp+KAB verwelkomde alle aanwezigen in de fabriekstoonkamer van familiebedrijf Castelijn Meubelindustrie. Daarna was het woord aan Coen Castelijn, een van de vier kinderen van vader en oprichter Gerard Castelijn. Samen met zijn broer en zussen heeft hij het bedrijf van zijn vader overgenomen. In zijn presentatie nam Coen de gasten mee in de geschiedenis en het productieproces van het bedrijf.

Vervolgens interviewde Patrick Spekman ondernemers Henk Schouten (Culvita) en Ruud Clements (Van Hessen). Beide heren hebben een bedrijfsoverdracht meegemaakt en deelden hun tips en ervaringen met de aanwezigen.

Tv-host, ondernemer en investeerder Annemarie van Gaal vertelde tot slot wat de next step in haar ondernemerscarrière was. Haar carrière begon in de negentiger jaren in Rusland, waar ze de grootste onafhankelijke uitgeverij van Rusland opzette. In 2000 verkocht ze haar bedrijf. In totaal heeft de succesvolle zakenvrouw zes bedrijfsovernames meegemaakt. Haar boeiende betoog vormde een mooi slotakkoord van deze bijeenkomst.