Salarisadminstrateur Eva over de januaridrukte: “Trots dat we alles af hebben”

21-02-2023

Januari is de drukste maand voor ons loonteam. Er komen dan namelijk een hoop taken bovenop de reguliere werkzaamheden. Salarisadministrateur Eva Hoogenboom vertelt je meer over haar werkzaamheden en wat er deze drukke maand gebeurt. 

Eva Hoogenboom

Werkend leren

Eva begon in april 2017 bij Stolp+KAB op de salarisafdeling. Eva: "Mijn vader was destijds mede-eigenaar. Ik was dus al bekend met het bedrijf en had ook al wat zomerklusjes verricht. Toen ze iemand zochten op de salarisafdeling mocht ik direct beginnen en heb ik vanuit Stolp+KAB mijn Praktijkdiploma Loonadministratie behaald. Daarnaast heb ik de opleiding VPS gedaan, Vakopleiding Payroll Services. Deze opleiding gaat nog dieper in op de regels rondom de loonadministratie en het arbeidsrecht." 

Zorgen dat alles goed verloopt

De werkzaamheden van ons loonteam lopen erg uiteen. Eva: "We zijn als team het gehele jaar bezig met het verwerken van salarisadministraties. Denk aan loonstroken, loonaangiftes en het contact met onze klanten hierover, maar ook het regelen en controleren van de pensioenen. Tegenwoordig mag ik ook contracten opstellen voor medewerkers van klanten. Dit hoort meer bij de adviserende functie waar ik met stapjes naartoe wil groeien." Ook regelt ons loonsteam alles rondom ziekmeldingen en loopt het contact met de UWV voor het aanvragen van eventuele uitkeringen via ons. 

"Ik vind de afwisseling in het werk en het contact met de klant het leukst. Eigenlijk het hele plaatje en zorgen dat alles goed verloopt." 

Drukte in januari

Alle reguliere werkzaamheden lopen het hele jaar door. Maar in januari komen daar een hoop taken bovenop voor ons loonteam. Alles om het voorgaande jaar af te sluiten en het komende jaar goed te laten verlopen.

Eva: "In januari controleren we of alles van het voorgaande jaar verwerkt is en zetten we de veranderingen voor het nieuwe jaar in één keer goed. We verwerken de eventuele nieuwe CAO-lonen, controleren de premies van de werkgevers- en werknemersverzekeringen en controleren de nieuwe pensioenberekeningen. Ook is het minimumloon dit jaar fors gestegen, waardoor we extra goed controleren of iedere werknemer op of boven het minimumloon verdient. Verder zijn er dit jaar nieuwe salarisadministraties bijgekomen, hier staken we dus ook extra tijd in."

Met het hele team voor elkaar

"In januari maken wij met het hele team overuren. Iedereen doet zijn best om alles op tijd af te hebben en als we het dan geflikt hebben, zijn we daar wel met zijn allen erg trots op."

Eva: "De werkzaamheden die we in januari konden uitstellen naar februari pakken we deze maand alsnog op. De druk is er dus nog niet helemaal af, maar we redden het werk wel in de 'normale' uren. In januari hebben we met het hele team flink overgewerkt. Zelf werk ik parttime en heb ik in januari iedere week een extra dag gewerkt. Dit betekent wel dat ik weer een extra week vakantie op kan nemen, dus dat is lekker. Ook werden we tijdens en na de drukte nog met een gebakje en een lunch bedankt voor ons werk, dus er wordt wel wat leuks omheen geregeld." 

Versterk ons (loon)team! 

Wil jij Eva en haar collega's volgend jaar door de januaridrukte heen helpen? Of past een andere functie binnen ons accountantskantoor beter bij je? Maak kennis met Stolp+KAB en bekijk onze vacatures op onze werken bij-website. 

Producten & Diensten