Directie aan het woord: Kees van Leeuwen

16-02-2023

In deze reeks stellen onze directieleden zich voor. Je leest meer over wie ze zijn, wat ze doen en waar ze heen willen. Deze keer is de beurt aan Kees van Leeuwen. 

In beweging

"Mijn hobby is sporten. Ik ga in mijn vrije tijd graag een rondje fietsen, skeeleren of schaatsen. Dit doe ik bij verschillende verenigingen, dus ik kom op veel verschillende plekken. Het is belangrijk om naast je kantoorbaan in beweging te blijven en dat doe ik met veel plezier!"

Trouwe gediende

"Ik ben inmiddels al 32 jaar werkzaam bij Stolp+KAB. Ik zag toen een advertentie voorbij komen in de krant, reageerde en werd aangenomen. Nu zijn we 32 jaar, verschillende functies en een hoop ervaringen verder!"

"Mijn carrière begon als assistent accountant in Roelofarendsveen. Sindsdien heb ik gewerkt in Leiden, ben ik vestigingsdirecteur geweest in Hazerswoude, hebben we de vestiging samengevoegd met Zoeterwoude en bewaak ik nu dagelijks het fort in Voorburg. Ook mag ik mij vanaf dit jaar buigen over de compliance van Stolp+KAB. Dit gaat over de kwaliteitsbewaking van ons werk. Veel processen in onze organisatie hebben hiermee te maken, denk bijvoorbeeld aan dossiervorming, beleid, opleiding en borging van ICT. Dit doe ik natuurlijk niet alleen, maar binnen een team van medewerkers."

Samen sterk

"Ondanks dat ik bij Stolp+KAB begon met samenstel- en advieswerkzaamheden, ben ik vanaf het begin al betrokken geweest bij de controleklanten. De basis van het vak is gelegd in samenwerking met een ander accountantskantoor, Walgemoed. Zodra we het zelf mochten doen, hebben we de stap gezet om onze eigen controlepraktijk op te zetten." 

"Onze controlepraktijk Audit To Be was altijd al onderdeel van Stolp+KAB. Sinds het najaar van 2022 gaat Audit To Be verder als Stolp+KAB audit, we doen het tenslotte met elkaar. Een mooie stap om de verschillende disciplines in één organisatie aan te tonen. Samen sterk!"

Het belang van een goede planning

"Het seizoen van de controlewerkzaamheden loopt van september tot en met juni. In juli zorgt het controleteam ervoor dat de nog lopende opdrachten worden afgerond en dat de planning voor het volgende seizoen klaarstaat. Vooral om busy season, de drukste periode voor de controle, goed door te komen, is een goede planning belangrijk. We maken duidelijke afspraken met opdrachtgevers en collega's en zorgen daarna dat het 'gewoon' geregeld wordt." 

Gezelligheid opzoeken

"Op kantoor hangt een informele sfeer en de lijntjes zijn kort. Het is dan ook altijd makkelijk om aanspreekpunten te vinden en met elkaar te overleggen. Ook de borrels die we af en toe organiseren, vallen bij de collega's in de smaak. In januari hadden we bijvoorbeeld een bijeenkomst over de plannen van dit jaar met aansluitend een borrel. Dit is altijd erg gezellig!" 

Op naar de volgende..

Bedankt, Kees! 

Ben jij benieuwd naar de andere directieleden? Houd onze nieuwspagina in de gaten voor de blogs! 

Producten & Diensten