Pensioenadvies

Een belangrijk onderdeel van uw financiële planning is het pensioen. Dit is immers het inkomen voor uw oude dag en daar heeft u straks jaren voor gewerkt. Hoewel het Nederlandse pensioenstelsel prima is, is een goed pensioen niet meteen vanzelfsprekend. Daarbij komt dat het voor de meeste mensen onduidelijk is wat men precies heeft opgebouwd en of dit eigenlijk wel toereikend is. 

AFM

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is van mening dat de wijze waarop over pensioen wordt geadviseerd over het algemeen voor verbetering vatbaar is. Om deze reden heeft de overheid de regelgeving omtrent pensioenadvies aangescherpt. Financiële dienstverleners mogen alleen advies uitbrengen wanneer zij in het bezit zijn van een pensioenvergunning. Deze vergunning wordt afgegeven wanneer men voldoet aan voorwaarden als deskundigheid, vakbekwaamheid, betrouwbaarheid en integriteit. Met trots kunnen wij zeggen dat Stolp+KAB over een pensioenvergunning beschikt. Dit betekent dat wij:

  • de directeur-grootaandeelhouder (individueel) en werkgevers (collectief) passend adviseren;
  • bestaande pensioenregelingen in alle facetten beheren;
  • werkgevers en (gewezen) werknemers helder en transparant informeren. 

Inzicht in uw pensioensituatie

Een van onze adviseurs creëert graag overzicht in uw persoonlijke situatie. Hij of zij inventariseert wat u aan oudedagsvoorzieningen heeft geregeld en stelt indien nodig een actieplan op. Alles om ervoor te zorgen dat de middelen straks toereikend zijn voor het realiseren van uw dromen, doelstellingen en wensen.

Meer informatie

Of u nu ondernemer, directeur-grootaandeelhouder of particulier bent; iedereen kan bij Stolp+KAB aankloppen voor een deskundig pensioenadvies voor zichzelf of voor het eigen personeel. Bel voor een afspraak naar +31 71 3315200 (Roelofarendsveen), +31 70 3209355 (Voorburg) en vraag naar John Kret of Kevin Kuiper.

Producten & Diensten