Specialist in bedrijfsoverdracht

"Denkt u na over bedrijfsoverdracht? Bij Stolp+KAB begrijpen we dat het niet alleen om de cijfers draait."

Wellicht overweegt u al een tijdje om uw bedrijf over te dragen; binnen of buiten de familiesfeer. U bent toe aan een nieuwe fase in uw leven of omstandigheden vragen erom dat u hiermee aan de slag moet. Maar waar te beginnen, hoe en met wie? Wij bereiden u graag voor op een vlekkeloze en succesvolle bedrijfsoverdracht en realiseren ons goed dat het hierbij niet alleen om de cijfers gaat.

De zakelijke kant

Er komt veel kijken bij een bedrijfsoverdracht en het verkoopproces is vaak omvangrijk. Het heeft uiteraard een financiële kant, denk aan: de waardebepaling van uw onderneming, het afwegen van financieringsmogelijkheden, uw pensioen en financiële planning. Daarbij zijn de juridische en natuurlijk de fiscale afwikkeling van belang: welke belastingregels en -voordelen gelden er rondom overdracht of nalatenschap?

De emotionele kant

Bedrijfsoverdracht is ook een gevoelige zaak. Voor u, voor betrokken familieleden en niet te vergeten voor het personeel. Als directeur-eigenaar wilt u de continuïteit van de onderneming garanderen maar ook conflicten zoveel mogelijk vermijden. Daarbij bent u niet alleen financieel maar ook emotioneel betrokken bij uw bedrijf. De verkoop maakt dat u op zoek zult gaan naar een nieuwe rol of andere invulling van uw leven.

Alles onder één dak

Een bedrijfsoverdracht kent dus vele stappen en aspecten en bij ons vindt u alle voorgenoemde expertises onder één dak. Op een aantal vlakken werkt Stolp+KAB nauw samen met ervaren kennispartners, bijvoorbeeld voor: zoeken van de juiste overnamekandidaten, het voeren van onderhandelingen en het aantrekken van een passende financiering. We gaan graag met u in gesprek om te bepalen waar u zich bevindt in het proces en hoe we u het beste kunnen ondersteunen.

Wilt u hierover verder praten?

Onze directieleden Michaël Peffer en Michiel Polman heten u van harte welkom voor een kop koffie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek in Voorburg of Roelofarendsveen. Neem contact op via:

Michaël Peffer, directeur Stolp+KAB Voorburg

M +31 (6) 53295908
E m.peffer@stolpkab.nl

Michiel Polman, directeur Stolp+KAB Roelofarendsveen

M +31 (6) 30489935 
E m.polman@stolpkab.nl

Producten & Diensten