Navigation

Directie aan het woord: Michiel Polman

In deze reeks stellen onze directieleden zich voor. Je leest meer over wie ze zijn, wat ze doen en waar ze heen willen. Deze keer is de beurt aan Michiel Polman.

Langs de sportvelden

"Ik ben 49 jaar oud en heb een vrouw en twee dochters. De oudste van 17 zit op tennis en de jongste van 14 op hockey. Het zijn sportieve kinderen dus ik sta veel langs de sportvelden in het weekend. Maar zelf tennis, fiets en wandel ik ook graag. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in het nieuws, in wat er in de wereld gebeurt en in andere culturen. Ik vind Italië dan ook een heel mooi land met mooie natuur, maar ben ik ook een paar keer in Zuid-Amerika geweest. Ik heb geen favoriet land, maar pas me makkelijk aan aan de locatie. Ik kom gemakkelijk in de vakantiemodus. Iets waar ik van geniet en wat ik ook zeker nodig heb om af en toe op te kunnen laden!" 

Van AA-accountant naar mede-eigenaar

Eenmaal opgeladen zet Michiel zich weer 100% in voor Stolp+KAB. 

"Ik ben veertien jaar geleden direct begonnen als AA-accountant en kwam al binnen als potentiële toetreder voor de directie. Na twee jaar werd ik mede-eigenaar, maar ik werk ook nog steeds hoofdzakelijk als AA-accountant. In de breedste zin van het woord houd ik mij bezig met de financiën van onze klanten. Naast het samenstellen van jaarrekeningen en fiscale aangiftes, bestaat een groot deel van mijn werk uit adviseren. Ik heb veel contact met klanten en praat met hen over de strategie van hun bedrijf en over de toekomst. Elke dag is verschillend en veel weet je niet aan het begin van de dag. Dat kan heel verrassend zijn." 

"Door automatisering zal steeds minder handarbeid nodig zijn, waardoor we in de toekomst steeds meer de rol van adviseur op ons moeten nemen."

De interne financiën 

"Ik ben zelf verantwoordelijk voor onze interne administratie. Denk aan het betalen van crediteuren, de betaling van het personeel, interne overzichten en rapportages, budgetten en meer. Er wordt voor ieder jaar een begroting gemaakt en per kwartaal delen we de tussentijdse cijfers met de directie. Zo beoordelen we hoe het gaat ten opzichte van de begroting."

Waar ik energie van krijg

"Het leukst is om samen te werken met klanten en medewerkers. Om dingen te ontwikkelen of iets moois te adviseren waar zowel klant als medewerker blij van wordt. Dat geeft energie."

Persoonlijke ontwikkeling én sfeer

"Ik vind persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. Dat laat ik kenmerken door hoe ik met medewerkers omga. Ik vind het heel belangrijk dat ze aantonen dat ze stappen willen zetten. Om dit te motiveren neem ik medewerkers graag mee naar afspraken en geef ik hen verantwoordelijkheid."

"Maar ook een open en persoonlijke sfeer vind ik heel belangrijk. Mijn deur staat altijd open en ik ben altijd beschikbaar om te overleggen. We zijn een wat kleiner accountantskantoor en daardoor zijn er ook geen drempels. Er heerst een open cultuur. We willen wel groeien als organisatie en meer personeel aan ons binden. Maar de open en persoonlijke cultuur moet wel behouden blijven. Dat maakt ons uniek." 

Op naar de volgende..

Bedankt, Michiel! 

Ben jij benieuwd naar de andere directieleden? Houd onze nieuwspagina in de gaten voor de blogs!