Wet arbeidsmarkt in balans

Vanaf 1 januari 2020 veranderen de regels rond arbeidscontracten en ontslag, dit is geregeld in de Wet arbeidsmarkt in balans. Het is belangrijk om u als werkgever voor te bereiden. Wij zetten de 6 belangrijkste wetswijzigingen voor u op een rijtje.

  • De ketenregeling voor contracten wordt ruimer. U mag drie aansluitende contracten aanbieden in drie jaar.
  • Er komen extra regels voor oproepkrachten. U moet deze minimaal vier dagen van tevoren oproepen en na een jaar een contract aanbieden voor vaste uren.
  • Payrollers krijgen recht op dezelfde arbeidsvoorwaarden als de rest van uw personeel, behalve pensioen.
  • De WW-premie gaat omlaag voor werknemers met een vast contract.
  • Er komt een cumulatiegrond voor ontslag (optelsom van ontslagredenen).
  • De transitievergoeding bij ontslag wordt anders berekend.

Kom langs voor persoonlijk advies

Weten welke voorwaarden en wetswijzigingen van toepassing zijn op uw situatie? Kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek op maat. Onze arbeidsadviseurs staan u graag te woord. Neem contact met ons op via +31 71 3315200 of info@stolpkab.nl voor een afspraak.

Vraag de Stolp+KAB hulpkaart aan

De wet- en regelgeving ten aanzien van personeelsbeleid is constant in beweging en daarmee zeer complex. Stolp+KAB adviseert u onder andere over vraagstukken op het gebied van salarisadministratie, arbeidsrecht, cao’s, pensioenvraagstukken en personeelsbeleid. Onze arbeidsadviseurs hebben een handige hulpkaart samengesteld waarin duidelijk wordt op welke gebieden wij u (nog meer) van dienst kunnen zijn. Wanneer u uw gegevens achterlaat, sturen we de hulpkaart kosteloos naar u op.

Vraag de gratis waaier aan!