Stichting TwoBillionEyes Foundation, een bijzonder initiatief

13-04-2016

Zo nu en dan komen we wel heel bijzondere initiatieven tegen bij onze cliënten. Een mooi voorbeeld hiervan is Stichting TwoBillionEyes Foundation. Oprichter Bijan Azami is al jaren trouwe klant van Stolp+KAB en besloot zijn expertise in de optieksector aan te wenden om mensen in ontwikkelingslanden van een bril te voorzien. Omdat wij dit uiteraard toejuichen en MVO ook bij ons hoog op de agenda staat, ondersteunen wij dit mooie doel met een speciaal maatschappelijk verantwoord tarief. Lees in dit artikel meer over het goede werk van Bijan.

Doel van TwoBillionEyes

Stichting TwoBillionEyes heeft als doel om het zicht van miljoenen mensen letterlijk te verbeteren en hen hierdoor de mogelijkheid te bieden positief bij te dragen aan deze wereld. De stichting ontketent daarmee een enorm potentieel voor educatie, draagt bij aan gunstige economische én maatschappelijke ontwikkelingen.

Wat is de filosofie?

Bijan Azami startte de stichting nadat hij hoorde dat er maar liefst één miljard mensen niet over een bril kunnen beschikken. Hij vertelt over de filosofie van de organisatie: “Wat de mens onderscheidt van de rest van de schepping is zijn verstand. Het is jouw verstand waarmee je jezelf ontwikkelt, waardoor je grip hebt op je eigen leven en een rol speelt in het leven van anderen. Het belangrijkste zintuig waarmee we dit verstand ontplooien is zicht. Het verschil tussen mensen die wel of niet over kennis beschikken is nu erg groot. Ik geloof echter dat wij ieders bijdrage nodig hebben om een betere wereld te creëren en dus ook die van mensen in ontwikkelingslanden."

Wat doet TwoBillionEyes?

De stichting ontwikkelde een bril die niet alleen betaalbaar, maar ook sterk, mooi en zonder gebruik van elektriciteit of machines binnen tien minuten in elkaar zit. De oogmeting vindt plaats met een smartphone en een speciale app van EyeNetra. Door slimme technologie wordt de bril á la minute in de gewenste sterkte en pupilafstand gemonteerd. Omdat het zo laagdrempelig is, kunnen lokale mensen gemakkelijk worden opgeleid om de bril aan te meten en te monteren. Hierdoor zorgen we lokaal voor meer hulp, expertise, zelfstandigheid en economische groei. 

Meer informatie

TwoBillionEyes heeft de ANBI-status waardoor donaties aan deze stichting aftrekbaar zijn voor de belasting. Heeft u een stichting en wilt u hierover advies ontvangen? We staan u graag te woord via +31 71 3315200 (Roelofarendsveen) of +31 70 3209355 (Voorburg). U kunt ons ook een e-mail sturen via info@stolpkab.nl.

Producten & Diensten