Salarisadministrateur Guido: “We hebben een heel hecht team”

18-11-2022

Maak kennis met onze salarisadministrateur Guido Huffenreuter! In deze blog vertelt hij je meer over het loonteam, zijn werkzaamheden én de sfeer bij Stolp+KAB. Veel leesplezier!

Intern opgeleid bij Stolp+KAB

Guido maakt sinds mei 1999 onderdeel uit van ons team. Guido: "Toen ik via-via hoorde dat Stolp+KAB mensen zocht voor de afdeling loonadministratie heb ik contact gezocht met de toenmalige vestigingsleider. Ik mocht zonder enige ervaring op het gebied van lonen beginnen als assistent salarisadministrateur. Naast de opleiding Praktijkdiploma loonadministratie die ik toen ben gaan volgen, hebben mijn collega's mij intern opgeleid tot salarisadministrateur."

Guido

Het loonteam

Het loonteam bestaat uit zes collega’s: twee adviseurs en vier salarisadministrateurs. Guido: "We hebben een heel hecht team. En blijkbaar hebben we het ook erg naar ons zin, want de meeste van onze afdeling werken hier al 20 jaar of langer!"

Onze loonafdeling verzorgt alles omtrent de salarisadministraties van relaties: van het opstellen van de loonstroken tot het adviseren met betrekking tot arbeidsovereenkomsten, ziekte, ontslag, etc. Onze relaties vallen onder het MKB en vallen onder verschillende branches. Door de diversiteit aan klanten is er kennis over veel verschillende branches.

"Omdat ik het in het team zo naar mijn zin heb, werk ik hier na 23 jaar nog steeds. De afwisseling van relaties en werkzaamheden maken dat een dag nooit hetzelfde is."

De werkzaamheden van een salarisadministrateur

We verwerken de salarisadministraties in ons salarissysteem: Nmbrs. Guido: "Ik voer de mutaties van relaties door, verzorg ziekmeldingen bij verzekeringen en arbodiensten, en heb contact met andere partijens zoals het pensioenfonds en de belastingdienst."

Daarnaast is Guido NCP’er: Nmbrs Certified Professional. "Ik ken alle ins en outs van ons salarissysteem. Ik houd bij wanneer er updates worden doorgevoerd en wat wij daarmee kunnen betekenen voor onze klanten." 

Informeel, klein kantoor

Guido koos zo'n 23 jaar geleden voor Stolp+KAB. "Iedereen gaat vrij informeel met elkaar om, de sfeer is goed. We zijn een klein kantoor en daardoor weet je gemakkelijk je collega's te vinden als je ze nodig hebt bij bepaalde werkzaamheden. De korte lijntjes binnen ons kantoor zorgen er ook voor dat we snel kunnen handelen voor onze klanten."

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? 

Misschien word jij als ondernemer niet enthousiast van administratieve taken of andere werkzaamheden die komen kijken bij het ondernemen. Ons loonteam krijgt wel energie van deze taken! Neem contact op met ons loonteam, dan bespreken we jouw wensen en kijken we samen wat wij voor jou kunnen betekenen! 

Producten & Diensten