Geslaagde Open Bedrijvendag

22-04-2022

Dit jaar hebben we weer meegedaan met de Kaag en Braassem Open Bedrijvendag. Er kwamen 6 klassen van verschillende scholen langs en collega's Linda, Brigitte en Armanda vertelden ronduit over hun beroep. Ook was er ruimte om vragen te stellen en daar maakten de kinderen dan ook volop gebruik van!

Verschillende richtingen in de accountancy

Linda, Brigitte en Armanda werken alle drie op verschillende afdelingen. Hierdoor leerden de kinderen van alles over de verschillende richtingen in de accountancy.

Linda is adviseur arbeidsvoorwaarden en helpt bedrijven bij het regelen van belangrijke zaken tussen het bedrijf en hun medewerkers. Onder andere loonberekeningen, het regelen van een auto van de zaak en contracten opstellen, zijn haar vaste werkzaamheden. Brigitte vertelde meer over de financiële administratie van klanten. Hoe zij ervoor zorgt dat alle rekeningen op tijd betaald worden, en dat deze rekeningen op een later moment gemakkelijk terug te vinden zijn. Armanda is accountant en vertelde over het controleren van de boekhouding van bedrijven.  

De drie dames vonden het superleuk om een presentatie te geven aan de kinderen! 

"Ik vond de interactie met de kinderen ontzettend leuk! Ze stelden leuke vragen zoals: 'Wat is het hoogste salaris wat je ooit voorbij hebt zien komen?' En: 'Ben je veel op kantoor of ga je ook langs bij klanten?'" - Brigitte

Presentatie

Na afloop vertrokken de kinderen met een Stolp+KAB goodiebag op de fiets weer naar het volgende bedrijf. Het was een geslaagde dag!

Producten & Diensten