Directie aan het woord: Marco van der Zwet

18-10-2022

In deze reeks stellen onze directieleden zich voor. Je leest meer over wie ze zijn, wat ze doen en waar ze heen willen. We spraken directielid Marco van der Zwet over zijn werk- en privéleven. 

Alles in en rondom Roelofarendsveen

"Ik ben inmiddels 51 jaar en een geboren en getogen Veender. Ik woon samen met mijn vriendin Simone en onze dochter Kayleigh. Eerst in Oude Wetering, nu tijdelijk op een vakantiepark, omdat ons huis in Nieuwe Wetering nog gebouwd wordt. Naar verwachting kunnen we hier eind 2022 intrekken." 

"Bij Stichting WIJ Presenteert vervul ik de rol van penningmeester. Daarnaast ben ik lid van de Lionsclub in Kaag en Braassem. We organiseren verschillende activiteiten om geld in te zamelen voor goede doelen." 

Waar een weekendje Luxemburg wel niet goed voor is

"Zo'n 22 jaar geleden was ik als begeleider mee bij een weekenduitje met de voetbal naar Luxemburg. Met de andere begeleiders bespraken we 'wie doet wat' en daar kwam naar voren dat ik net als een toenmalig eigenaar van Stolp in de financiën werkte. Hieruit volgde een leuk vervolggesprek bij, destijds nog, Stolp en ben ik op 1 september 2000 in dienst getreden." 

Van Zoeterwoude naar Voorburg naar Roelofarendsveen

"Ik ging destijds aan de slag op de samenstelafdeling in Zoeterwoude en heb mijn AA-titel nog in de avonduren behaald. Ruim 11 jaar geleden werd ik mede-eigenaar en na de fusie met KAB werd Voorburg voor drie jaar mijn standplaats. Daarna nam ik in Roelofarendsveen iemand anders zijn portefeuille over en dat doe ik nog steeds met veel plezier." 

Volle portefeuille

"Mijn werkzaamheden bestaan uit van alles wat. Ik heb veel klantcontact met diverse soorten cliënten. Ik ben lid van het dagellijks bestuur, waarin ik meedenk over beleidsmatige beslissingen. Daarnaast zit ik in een team met collega's om richting te geven aan de wetgeving rondom witwassing en financiële terrorisme. En ben ik leidinggevende van de samenstelafdeling." 

Contact met de mens

"Ik vind het contact met de mensen het leukst, zowel met collega's als met de klant. Op maandagochtend loop ik altijd even een rondje langs de aanwezige collega's om aan te horen hoe het weekend was. En door met ondernemers te praten over wat hen bezig houdt en hen oplossingen te bieden, kun je een echte sparringpartner zijn. Zowel voor zakelijke als privébeslissingen bied je een helpende hand." 

Sfeer is belangrijk

"Soms besteed je meer tijd met je collega's dan met het thuisfront. Ik vind de sfeer op kantoor dan ook heel belangrijk. Stolp+KAB is een sociale werkgever die zich flexibel opstelt naar zijn medewerkers. Mede daardoor doe ik mijn werk met veel plezier en krijg ik hier iedere dag weer een brok energie van!" 

Op naar de volgende..

Bedankt, Marco! 

Ben jij benieuwd naar de andere directieleden? Houd onze nieuwspagina in de gaten, iedere maand stelt een ander directielid zich voor! 

Marco van der Zwet

Producten & Diensten